Namn: Lösen:

Dyk nr: 172, Lövsta kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-10-30
MAXDJUP :
27,1 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
7 grader

Kvällsdyk med Wallner. kort stop på McDonalds där vi fick en bigmac & co för mycket, så det var två riktigt mätta killar som anlände till det becksvarta Lövsta.
Efter att ha bytt om i skenet av bilens innerbelysning gav vi oss ner. Följde väggen till långa tunneln, jag gjorde fast linan och så begav vi oss in. Tog schaktet ner till botten, lite mjölkigt på vägen ner men på botten helt okej. Andreas gjorde en sväng in i rummet direkt nere till höger, jag väntade utanför med linan.
Efter detta har vi ett kort rådslag om vi ska fortsätta in i tunneln, jag hade en svag aning om att mitt lampbatteri kanske inte var i toptrim så jag pekar mot schaktet och får ett OK tillbaka. Börjar uppstigningen och precis när vi kommer upp ur schaktet dör min HID. Jag svär inombords. Andreas erbjuder sig att ta över linrullen så jag byter till backuplampa och tar täten.
Väl ute ur tunneln går vi upp till den kortare tunneln och simmar igenom den, vidare ner till "kontoret", tar en snabb sväng in och Andreas likaså, sen simmade vi tillbaka till första brottet.
Massor av feta abborrar! Väl tillbaka får vi även se en regnbågslax.

2x12 EAN 26, 200 -> 100 bar
7L EAN 80 (Användes ej)
Temp: +7