Namn: Lösen:

Dyk nr: 267, Fornåsa Stenbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2022-10-16
MAXDJUP :
7,1 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
76 ggr

Älska den här dagen, innerhandskarna var blöta imorse så fick ta fram extra från vinden, vrakdykningen blev inte av, vädret kasst, mackan dränkt, vätterndyket som blev av extremt grunt, Blå lagunen en riktig besvikelse. Så kommer vi hit och det ser rätt bra ut. SÅÅÅÅÅ självklart spricker min halstätning, trots det bestämmer vi oss för att göra dyket, tills vi inser att Filips fenor är borta, vi misstänker att dom glömts på biltaket så vi åker tillbaka mot lagunen och på vägen hittar vi först en och långt senare nummer två! Fantastisk dag detta men dyket kunde genomföras trots vetskap om att det skulle läckas bedrövligt mycket.

Bra dykplats, tyvärr något grund, men bra sikt och mycket att se och undersöka. Lite abborrar, en del kräftor varav flertal vi fick befria från glömda kräftburar, en massa braxar/mörtar och så en gigantiskt stim av småfisk (mört/brax) som kom simmandes så vi hamna mitt i stimmer, påminde en hel del om tropikerna när man hamnar i fiskstim. Kul!

Vi följde brottets vägg i ett vänstervarv, en hel del skrot och skräp. Gamla bilar, rör, cyklar, skåp, rör, tunnor, oljefat och en väldig massa dumpade träd som skapade lite roliga genomsim. Kanterna var också uthuggna så det gick att simma i lite enkla överhäng. Mycket större än vad det verkar, vi tog en titt ovan ytan för orientering och hade inte alls kommit så långt som vi trodde.

Behövdes med tanke på allt annat strul denna dag. Enligt uppgift ska brottet vara 15m djupt men har svårt att tänka mig att vi kunnat missat det.