Namn: Lösen:

Dyk nr: 81, Hällebäck, Gullmarsfjorden


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fredrik  
DATUM :
2002-11-02
MAXDJUP :
20,9 meter
DYKTID :
46 minuter

Vi käkar lunch och fyller luft i Lysekil innan vi ger oss av söderut igen. Vid Hällebäck stannar vi till för ett andradyk. Solen står lågt på en blå himmel. Det är stilla och alldeles alldeles härligt.

Vi går ner efter en bits ytsim, stannar till på sex meters djup för lite regbytande innan vi fortsätter nedåt. Sikten är bra även här, men det låga ljuset gör vattnet lite grönskumt. Vi tar djup ganska tidigt, med planen att komme in vid foten av väggen, och sedan gå uppåt.

Vi hittar en krabba och noterar återigen att det verkligen finns en jämrans massa anemoner på väggarna här. Berget är vackert rundslipat, och det finns en hel del att fästa blicken på. Vi vänder innan det blir alltför kallt, och börjar glida tillbaka inåt igen.

Efter säkerhetsstoppet drar vi oss in mot i- och urgångsplatsen. Från 2-3 meters djup ser vi bergväggarna och träden ovan ytan. Vattnet är helt stilla, och naturen ovan ytan är röd av solnedgångsljus. Det lite förvridna grodperspektivet störs bara av våra egna bubblor. Klart läckert.