Namn: Lösen:

Dyk nr: 614, Sollidskorven, Väderöarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
 
DATUM :
2023-05-19
MAXDJUP :
28,6 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
26 ggr

JJ CCR, dil Luft, bail 80cf Luft

Dyk-Leif! Väderöarna en liten grå dag under en helg som i övrigt bjöd på sommarväder. Hoppade i som nummer 4 och hakade på en gäng om tre och bytte lite buddies under vägen. Max dyktid var satt till 60 minuter.

Dykplatsen var första gången för mig, och den var väl sådär ärligt talat. Men det var SV vind så vi fick dyka långt norrut och på insidan. Fantastisk snäckskalsbotten som vanligt och allmänt är ju Väderöarna och Västkusten ett sjukt bra dykmål.

Körde full techmundering med värmeväst och RB. Var väl ensam om det så att säga... men vafan. Man måste ju använda grejorna man ska ha på lite spänstigare dyk. Lyckades på något sätt på ett helt galet läckage i halsen (trots noggrann påklädning) och var blöt ner på kallingarna. Trodde ett tag att något läckte eller hade gått sönder. Men trots extremt nogrann inspektion av alla tätningar och dräkt, samt inloppsventil kunde jag inte hitta något. Fick lägga ut alla kläder på berget under ytintervallet på i hamnen på Storö. Trevligt folk ombord och åkte med Väderöfjord.