Namn: Lösen:

Dyk nr: 34, Kvinnersta Södra


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2023-05-28
MAXDJUP :
6,3 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
70 ggr

Dykdag för Ludvika sportdykarklubb i Kvinnersta södra och norra. CMAS* - kursen är i slutfasen och Helen, Anna och Lars-Erik skulle göra sina 20-metersdyk och lite kompletterande övningar innan examen för enstjärnigt certifikat kunde bärgas. Alexander och Jörgen ledde gruppen. Som förväntat gick det bra för alla eleverna. Bara att gratulera er till bra insatser och klubben för 3 nya lovande dykare!

Dyk nr 2. Vi började eftermiddagen med en stadig grillunch. Armas tittade förbi och snackade en stund. Han var på resande fot och passerade Kvinnersta. Då är det ju helt naturligt att kolla läget fast man inte ska dyka själv! Han är en av de största dykentusiaster jag känner.
Monika och jag klev ned i kanalen igen strax före resten av gruppen som skulle köra övningar för CMAS*. Lugnt och fint gled vi fram genom transporttunneln och siktade mot garaget längre bort vid södra väggen. Det är något visst med att ligga precis utanför ravinkanten ned mot djupet i schaktet. Hisnande och mysigt samtidigt. Monika dyker som vanligt stabilt och på konstant djup. Avvägning och trim så man blir grön av avund. Jag slutar titta på djupmätaren, jag kollar på Monika istället. Hon är på 4,9 meter, varken mer eller mindre. Garaget är kul att utforska. Monika har talat om murade väggar med utrymmen bakom. Vi stiger upp mot taket och kollar in i mellanrummet mellan muren och berget. Vi kollar också på den stackars dockan som står ensam och övergiven i ett hörn. Dags att vända hemåt. Utanför garageöppningen träffar vi på klubbkompisarna som ska ta över inspektionen av garaget. Alla ler med reggarna i munnen! Hej, hej, kul att träffas! OK-tecken x flera. Den som inte dyker själv kommer aldrig att förstå storheten i dessa möten.
Returen går planenligt. En allt igenom lyckad dykdag!