Namn: Lösen:

Dyk nr: 621, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2023-06-10
MAXDJUP :
33,3 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
37 ggr

JJ CCR, dil Tx17/28, bail 80cf Luft

Andradyket för dagen blev Tyr. Längesedan jag var här och det märktes på vraket. Det hade blivit väsentligt mycket rostigare än vad jag mindes. Så gammal är man tydligen som dykare att man nu börjar reflektera över rost. Ödesmättat.

Kikade in lite på bryggan. Det är en feeeet maskintelegraf alltså. Otroligt kul kombo med den motstridigt fula ratten. Vi kröp längs styrbordssidans reling ner till aktern, där den försvinner ner i dyn/leran. Precis där bak där arbetsoverallen ligger. Det blev riktigt mjölkig sikt djupare och bara någon enstaka meter. Simmade över till babordssidan i dimman bland linor och vajrar och följde sidan föröver. Där låg de sköna dubbelpaketet kvar. Inte längre gult - istället rostigt och det satt inte heller kvar i livbojshållaren på styrhyttsväggen.

Simmade ut framför Tyr på botten för att leta efter alla dykprylar som enligt uppgift ska ligga där efter den berömda dykbåtsförlisningen. Jag hittade ingenting. Det blev ett kort dyk, det är ett litet vrak. Vi pep upp och åkte hem till pensionatet för en trevlig middag. Sov som en stock med Monkan som rumskompis. Hon hade tydligen trott att jag eventuellt avlidit eftersom att jag sov så tyst och stilla. Jag var trött kan man väl säga...