Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Fjällboholmar


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Borgström  
DATUM :
2002-11-02
MAXDJUP :
6,1 meter
DYKTID :
19 minuter


Äntligen dags för uppdyken på **-kursen. Skall bli kul.
Första planen var att dyka vid Nothamn, men när vi kom fram gick det gammal sjö där och skummet slog mot klipporna och det blåste iskallt när vi steg ur bilarna. Oj oj oj, men det skall väl gå det med hann jag tänka innan Johanna meddelade att vi skulle byta dykplats pga vädret. Det var det värsta jag sett här hörde jag Johanna mumla på vägen tillbaka, skönt. Då var det inte bara jag som tyckte det var jobbiga omständligheter.
Ny dykplats blev Fjällboholmar - en kändis för oss som gick * i våras.
Fridykande livräddning på 5 meter och bärgning. Det var detta momentet jag varit mest nervös för och det sade jag i förtroende till Anna - som genast meddelade att jag skulle gå ut som första dykare. :-/ Just då blev jag inte så glad, men övningen gick över förväntan och väl iland igen med en "räddad och bärgad" Anna var jag överlycklig att hon övertalade mig att köra först. Jäääklar vad skönt det var efteråt!!! Klumpen i magen försvann och f.o.m. nu kändes det som om det skulle gå bra. Kunde till och med njuta av de små solstrålarna som lyckades ta sig ner genom molntäcket.
Dags för anpassningsdyk. Jag fick Andreas som parkamrat och blev jätteglad. Han verkar vara en glad och trygg dykare och kul visste jag ju redan att han var.
Nu börjar vårt materialförslitningsmaraton...
Andreas cyklopband går sönder.
Vi simmar ut med Anna, gör obligatoriska övningar (tömning av cyklop...) och går sedan upp till ytan och lämnar en frusen Anna som återvänder hem efter att ha varit livräddnignsobjekt i tre timmar i tvågradigt vatten. Andreas och jag fortsätter till ön vi har bestämt och vänder sedan tillbaka. Såg inget djurliv. Bra anpassnignsdyk. Insåg att jag vill ha mer kläder.