Namn: Lösen:

Dyk nr: 26, Kapellskär


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johanna Ekström  
DATUM :
2002-11-10
MAXDJUP :
16,7 meter
DYKTID :
20 minuter

Cirkelsökning blir kursens sista dyk.
Jag fryser som en hund, känns otroligt konstigt att sitta på en kaj i november och skrapa bort iskross från torrdräkten, tömma reggen på snö och se upp för isen på bryggan, så när Anders säger att han tappat sin kniv runt kajen eller vid cirkelsöket tar jag det som en ursäkt att få hoppa i vattnet igen. Det är bra mycket skönare i vattnet, jag letar efter kniven men hittar den inte.
Så är det dags för mig och Johanna att börja cirkelsöka. Vi simmar ut, går snabbt ner och påbörjar sökningen. Det går bra första varvet/varven, men efterhand siltar vi ner så mycket att det är svårt att se bra. Jag har strul med mitt cyklop också så jag är ganska missnöjd med dyket. hur som helst. Johanna hittar flaskan vi letar efter och vi ger efter maxtid upp dyket utan att ha hittat Anders kniv.
Väl uppe grattar vi elever varandra till klarad **-kurs och vi bestämmer att vi skall ta samling på Restaurang Gyllene Måsen innan Norrtälje. Alla saker kastas in i bilarna och aldrig någonsin har jag väl varit så glad att se en McDonaldsrestaurang som idag. In i värmen, logga, få stämplar, nya tygmärken, skriva på och läsa varandras loggar och överlämna varsin liten present till instruktörerna. Anna-Karin som hade järnkoll på vår gemensamma ekonomi såg till att alla fick eller betalade det de skulle och så bröt vi upp, efter löftet som att träffas snart igen på en kursöl. Utanför fönstret singlar stora julaktiga snöflingor ner och när vi kommer ut till bilarna efter dryga timmen på McDo ligger bilarna väl gömda under ett tjockt snötäcke. Vilken mysig avslutning på en bra kurs tänker jag fönöjt.