Namn: Lösen:

Dyk nr: 177, "Ljusterövraket" - Helitroxkurs


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-11-16
MAXDJUP :
35,4 meter
DYKTID :
47 minuter

Omänskligt tidig morgon, ut med Taralds båt.
Med en viss entusiasm vad det så dags att dyka med helium för första gången, men denna dag ville tydligen allt strula. Det började med att en o-ring på förstasteget till argonflaskan gick. Som tur var hade vi ett starkt ytteam och kentha slängde snabbt dit en ny med sina flinka sprinklerhänder ;-)
Ner i vattnet, check vid linan... hmm, datorn kvar på båten. Simma tillbaka medans resten av gänget bittert fick vänta i det inte allt för varma ytvattnet. Väl tillbaka vid linan igen så var det inte slut på strulet, nu startade inte lampjäveln!
Åter igen tillbaka till båten där teknikerkentha snabbt lokaliserade felet och åtgärdade det!
Lyckligtvis(?) var inte jag den ende olycksdrabbade, Bergstöms HID dog och Steinhoff glömde sin dräktgas :-)

Äntligen på väg ner efter linan.
Lasse låg först i teamet och la lina, jag låg som tvåa wallner bakom mig. Simmade runt bygget där vi gick in via dörren. Märkligt stort där inne, jag la mig till vänster innanför dörren, andreas i dörren medans Lasse gick vidare in. Fortsatte in till nästa dörr där det kändes för trångt att vara fler än en åt gången, vi vände dyket och jag hjälpte Lasse att lossa linan. Väl ute ur dörren kom jag på.. shit, jag hade inte hängt av mig min decoflaska. Bergström hade givetvis sett detta och det ledde till bannor efteråt.
Vi simmade tillbaka till fören och var tillbaka redan efter 17 minuter, vi tog en kort runda på styrbordsidan, vraket var nu helt nerlusat med dykare från inte mindre än tre båtar. Vände och gick upp.
Decot gick okej men vi var lite för sega och oexakta på decot, behöver mer träning att dyka i team om tre.

18/1 - 15/1 - 12/3 - 9/4 - 6/10

2x12 : 22/17, 210 -> 100 bar
7 L deco : O2
Dräktgas: Argon