Namn: Lösen:

Dyk nr: 178, "Harm" - Helitroxkurs


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-11-16
MAXDJUP :
15,9 meter
DYKTID :
39 minuter

Andra dyket för dagen, nu på Harm där vi anade att vi skulle få rejält mycket att hantera eftersom Bergström varit ovanligt snäll nere på Ljusterövraket.
Jag ledde dyket och drog lina från masten där vi kom ner. Följde babordsidan fram till bygget där vi simmade över däck och runt bygget från styrbordsidan. Väl på andra sidan "fick" lasse en frysning, inga problem att lösa den. jag gjorde fast linrullen, hängde av mig decoflaskan och vi turades om att gå in i vad jag tror var manskapshytten. Jag "fick" en frysning att hantera och även det gick bra att lösa.
Efter penetreringen tog vi på oss flaskorna, jag lossade linrullen och signalerade vändning av dyket. På tillbakavägen "fick" Lasse slut på gas, Andreas var snabbt där med longhosen och jag drog fast linrullen så snabbt jag kunde sen stack vi mot uppstigningslinan. På vägen "fick" jag en frysning och Andreas sekundära reg stängdes, vi löste detta och väl framme vid uppstigningslinan så avbröt Bergström övningen.
Vi simmade tillbaka för att hämta linrullen.

Vi decade för träningens skull och nu kändes allt betydligt bättre än första dyket. På sexmetersstopet övade jag lite på att simma baklänges, det har aldrig velat funka riktigt bra men nu helt plötsligt gick det hur bra som helst!

Dyket kändes toppen!

12/2 - 9/2 - 6/6

2x12 : 22/17, 100 -> 40 bar
7 L deco : O2
Dräktgas: Argon