Namn: Lösen:

Dyk nr: 44, Klädesholmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jasmin, dykledare: Christer  
DATUM :
2002-12-07
MAXDJUP :
17,5 meter
DYKTID :
34 minuter

Plan A var att dyka i Rönnäng, Kåreviken, men Christer föreslog istället Klädesholmen. Dessa dykställen är bara ett stenkast ifrån varandra, så avståndsmässigt var det ingen skillnad.

Första dyket i torrdräkt för Jasmin och ingen hade verktyg med sig för att byta slang... Nåja det går att blåsa upp västen manuellt också, även om det inte är att rekommendera.

Vi gick i vattnet i en liten skyddad vik, och Jasmin fastnade mellan två stenar som en strandad säl - vi skrattade rått! Genom att följa botten, som var i det närmaste helt slät, gick vi långsamt ned mot 17 m och följde platån som går ut under vattnet. Längst ut sitter ett bojfäste som vi tänkt runda. Dock simmade vi ganska långsamt, så vi tog faktiskt en genväg över platån. Från ytan såg det dock ut som om vi rundade udden. En fantastisk vägg med fält av lika stora sjöpungar var rätt maffigt att se. Annars såg vi bara en stor gummistövel! In i viken simmade vi och höll oss ganska grunt. Jasmin frös och tecknade att vi skulle gå upp. Väl uppe vid ytan hjälpte jag till att säkra flytkraft genom att blåsa upp västen.

Väder: småruggigt
Vikt: lagom