Namn: Lösen:

Dyk nr: 185, Fredhäll - "Falken"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-01-12
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
15 minuter
VATTENTEMP :
0 grader

En solig januarisöndag var det så äntligen dags att göra årets första dyk. Efter en månad utan att få blöta ner sig har man gått som en löptik och gnuggat sig mot möblerna, det var hög tid att komma i.
Tarald fick fram med stora motorsågen och börja kapa, cirka 3dm is. Efter en timmes sågande och frustande så fanns det så ett hyffsat stort triangelformat hål att hoppa ner i.

Jag och Kentha började som första dykpar, vårt mål var att komma ner på vraket och göra fast en lina. jag hade förväntat mig kristallklar sikt och en ljus miljö, tyvärr blev dessa förhoppningar ganska snabbt grusade. Dålig sikt, mörkt. Nåväl, vi började med att gå ner en liten bit för att kolla så utrustningen var okej i det nollgradiga vattnet. Sedan fortsatte vi nedåt. På cirka fem meters djup fryser min inflator och vingen tokfylls! Försöker stänga kranen men inser att jag inte kommer att hinna så jag siktar istället in mig på att pricka hållet så att jag slipper avbryta dyket med huvudvärk :-)

Efter lite mekande på ytan så får jag igång inflatorn igen och vi gör ett nytt försök. Denna gång lyckas vi ta oss ner och gör fast en av våra linor på vraket. Kentha signalerar och vill ta ett varv runt vraket men jag känner att min inflator inte är att lita på till 100% så jag gör tummen upp. Som den gode parkamrat Kentha är så har han inga invändningar utan följer snällt med uppåt.
Vi stannar ett tag under isen och lattjar runt, isen i sig var kristallklar och på vissa ställen kunde man se hur det gick omkring folk åvanför.

Väl uppe igen så fanns det en stor publik som undrade om vi var riktigt friska i huvudet.

Temp,
Luft: 0 - +1
Vatten: 0

2x12 : Luft, 190 -> 150 bar
1,5 L Argon, 200 -> ~150 bar