Namn: Lösen:

Dyk nr: 88, Helikopterplattan, Västra hamnen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jonas, Anders  
DATUM :
2003-01-12
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
37 minuter

Premiär för mig på denna dykplats. Grått väder, ett par plusgrader i luften. Ihopp från plattan, ett par meter ner till vattenytan. Iskallt i ytan, fast en bit ner på djupet sju grader.
Vilken soptipp! Bussvrak som pentrerades av Jons o Anders. Jag höll mig utanför, hade ingen lampa med. Förutom bussen flera personbilar i sorgligt skick. Sikten var rätt dålig och inte blev det bättre av oss tre när vi flaxade upp siltet. Frös inte så farligt, men fingrarna mådde inte riktigt bra i femfingers våthandskar. Det gick ju i o f s och mycket längre dyktid är inte behagligt i alla fall. På hemväg kände man direkt när språngskiktet kom att det blev så jäkla kallt. Kinder och läppar tappade man känsel i och mina fingrar blev inte gladare. Vi gick upp via en lodrät stege på sidan av plattan. Av med fenorna och så klättra upp.
Hur som helst, ett ganska trevligt dyk och en ganska rolig plats. Jag sticker gärna hit någon mer gång, men det får gärna vara bättre sikt och lite solsken. Och gärna varmare.