Namn: Lösen:

Dyk nr: 11, Hallands Väderö, Vrenen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mauritz Sjöström  
DATUM :
2000-12-12
MAXDJUP :
16,2 meter
DYKTID :
40 minuter

Det som skulle bli sök och bärgning i Kattviks hamn visade sig bli båtresa till Hallands Väderö och sedan till Hovs Hallar. Oscar skulle köra båten helt själv för första gången. Han var glad att jag var med och hjälpte till lite grann.

Naturdyk med 2 st Rescue Divers från Stockholm. De verkade lite nykära och man kände sig verkligen som 5:e hjulet när man skulle gå ned med dem. De var dock mycket justa och bad mig leda dyket så att det inte blev för svårt.

Botten såg väl ut som den brukade. Sikten var på sina ställen riktigt bra. Över 8 meter. Tog upp en krabba som var på fighterhumör. Försökte hitta ett snäckskal att ge till Alexandra med de flesta var så porösa att de smulades sönder vid beröring.

Märkte också att jag börjar få kontroll på avvägningen. Kan sjunka och stiga med "tankens kraft" d v s jag anpassar luften i lungorna till den effekt jag önskar.

Vid 100 bar gav jag det överenskommna tecknet så vi kunde vända och lugnt ta oss tillbaka till ankarlinan. Efter lite kringelikrokar gick jag rakt på linan. Säkerhetsstoppade på 5 meter i 3 minuter. Gud vad tiden kan gå långsamt ibland!

Helt OK dyk med ökad insikt i avvägning som största behållning.