Namn: Lösen:

Dyk nr: 191, Stavsnäs - Krysshamnsviken


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-02-08
MAXDJUP :
13,7 meter
DYKTID :
39 minuter

Morgonstund har guld i mun... säger dom som sett en tidig morgon.
Strax före klockan åtta ringer jag Björn och meddelar att ett stycke V40 står och väntar på honom utanför dörren. Jag blir något oroad över hans yrvakna svar och min oro visade sig befogad. Halv nio kommer en kisande Björn ut med lurvig frisyr och illaluktande andedräkt :-)
Stefan däremot var pigg som en lärka och efter ett stopp på McDonalds var vi alla människor igen.

Ute i stavsnäs rådde en härlig morgonstämning. Sol och 3dm snö, ett vackert landskap men ett helvete att pulsa igenom. Isen visade sig också vara jobbig, 2dm snö följt av slask följt av is. Nåväl, efter ett gediget skottande och huggande hade vi tillslut en vak.

Några skoteråkare tittade förbi och undrade om vi var riktigt friska... ( mer om dessa skoteråkare i nästa logg efter att de försökt köra den i undervattensläge ).

Björn och Stefan började dyket medans jag var linskötare. Efter en halvtimme kom de två upp stelfrusna medans jag promt ville hoppa i.
Efter några gymnastiska övningar och lite hjälp från vårsolen så var Stefan så varm att han kunde hoppa i igen.
Vi simmade utåt, Stefan med repet och jag med min linrulle. Väl ett trettiotal meter ut så sluttade det neråt och blev bara mörkt och kallt. Stefan lyckades snärja in sig i min lina men vi löste det utan problem. Simmade runt en sväng och gick sedan tillbaka mot vaken.
Stefan avbröt medans jag låg kvar under vaken och inväntade Björn, han dök aldrig upp så jag avbröt och gick upp. Björns reg hade fryst och min inflator frös så snart jag nådde ytan.

En trevlig vårdag... den skulle innehålla några överaskningar... se nästa logg.

Temp,
Luft: 0
Vatten: -1

2x12 : Fulluft 130 -> 70 bar
1,5 L Argon, 75 -> ~40 bar

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Krysshamnsviken, Stavsnäs