Namn: Lösen:

Dyk nr: 192, Hölö - "Operation bärga snöskoter"


DYKARE :
PARKAMRAT :
-  
DATUM :
2003-02-08
MAXDJUP :
3 meter
DYKTID :
5 minuter

Klicka för förstoring

Till album »

Efter vårt dyk denna dag var vi så äntligen tillbaka i stugan. Med en påse chips och en ask choklad stillade vi vårt salt-efter-dyk behov och satt och ljög om dagens dyk, alla glada för att vi skulle komma hem i hyffsat god tid.
Det visade sig att ödet hade andra planer, för mitt i vårt softande så knackar det på dörren och grannen stormar in. De har kört genom isen med snöskotern och var desperata efter att få dit en dykare för att kunna bärga den.
Med en näve chips i handen och endast iförd långkalsonger var vi jävligt osugna på att åter igen släpa iväg på prylarna men vad gör man inte för sina medmänniskor? Jag åtog mig att vara bärgningsdykare, bytte om och hängde med grannen i deras feta king cab medans Björn och Stefan följde efter i min bil. Efter ett par kilometer syntes de inte längre till i backspegeln så vi stannade till och vände så småningom tillbaka.
Efter att ha stoppat en bil och fått svaret -"Det står en svart V40 i diket där uppe" så var min puls uppe i 300 och jag befarade att dykmobilen skulle vara ur stridbart skick. Det visade sig dock att det inte var så farligt utan grabbarna i king cabben drar enkelt upp pärlan igen.

Nu måste väl allt strul vara över? icke då... när vi lämnar platsen så kör även king cabben i diket! ;-)
Nu inkallas en tredje chauför och mina grejjer lastas över i en ny bil.

Väl framme svär min chauför som likaså är min bärare över mina dubbeltolvor som han vackert får bära de 500 metrarna ner till stranden. Gänget med king cabben ansluter igen efter att ha grävt upp bilen. Jag byter om och gör mig redo medans mörkret börjar krypa sig på.

Med ett rep runt handleden ger jag mig ut mot vaken, isen brister kanska omgående och nu börjar ett mödosamt arbete att ta sig igenom isen till vaken. Min primära regg vägrar starta i issörjan och min sekundära ger luft lite som den vill, jävligt oDIR men jag säger åt linskötarna att dra upp mig om jag ger signal.

Jag tar mig ner och efter ett litet tag börjar reggen fungera som den ska. Nedanför mig har jag snöskotern och jag tar mig ner och fäster ett rep i medarna.

Väl uppe börjar kampen mot isen men med support från det eminenta ytteamet är jag åter på bryggan efter en stunds slitande i issörjan. Vi lämnar de andra som sliter med snöskotern och åker trötta hem efter en händelserik dag.

Temp,
Luft: 0
Vatten: -1

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Krysshamnsviken, Stavsnäs