Namn: Lösen:

Dyk nr: 215, Florida, Fort Lauderdale - "United Caribbean"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andrew Kungsdal, Rodney Naire, Suzie Dudas  
DATUM :
2003-04-03
MAXDJUP :
21,6 meter
DYKTID :
40 minuter

Denna dag hade jag sett fram emot extra mycket, vi skulle nämligen få träffa Rodney Naire (som tillverkar Silent Submersion scootrarna) och hans fru Suzie Dudas (Dotter till Evelyn Dudas som var den första kvinnan att dyka på Andrea Doria).
Vädret såg ut att sätta kappar i hjulen for dagens dykning men vi vägrade att låta nått så bagatellartat som hög sjö stoppa chanserna att få testa dessa underbara scootrar.

Vi tog oss ut till "United Caribbean" och smartbobmade ner. Den höga sjön gjorde att vi missade vraket och kom ner på sandbotten. När jag tittar ner ser jag en groteskt stor stingrocka! Över en meter bred. Den lyfter från botten och seglar iväg med ett sandmoln efter sig.

Jag lämnar över kameran till Rodney och får hans scooter. Kör runt lite och bekantar mig med utformningen av handtaget, mycket bekvämt. Andy signalerar att han hittat vraket en bit bort och vi surrar iväg dig.

Jag kör runt vraket några varv samtidigt som jag filmar, får några häfftiga scener. Lämnar över min scotter till Suzie och hon och Rodney ger en uppvisning i vad man kan göra med dessa underbara maskiner. Jag filmar medans leker som sälar.

Vi frågade innan om det är möjligt att penetrera ett vrak med scooter och fick svaret: "If we fit, the scooter will fit". Vi fick en uppvisning i detta när Rodney i maxfart försvinner in i vraket.

Extremt rolig dag! Bra film.