Namn: Lösen:

Dyk nr: 90, Wapper


DYKARE :
PARKAMRAT :
Stig-Arne, Kristina Hanevik  
DATUM :
2003-04-18
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
36 minuter

Very nice. Som någon sade "Ett sånt dyk som får icke-dykare att vilja börja dyka när de ser det på TV".
Det väna solskenet på morgonen förbyttes i moln ju närmare jag kom Falsterbo där Stromboli skulle utgå ifrån. Blåste gjorde det också och jag förbannade min naivitet som fått mig att skita i mössa och vantar. Att sitta under däck när det rullade var inget alternativ, ty då kom illamåendet som ett brev på posten. Nåja, fällde jag upp huvan på jackan och körde ner händerna i fickorna så gick det an att vara på däck.
Nåväl, framme så bestämde sig Stig-Arne och jag för att dyka ihop och Kristina hängde också på. Vi var ganska många ombord, 17 stycken har jag för mig.
Plums i, bort till bojen och sen ner. Jag hade lite problem med ena örat under nedstigningen, men det ordnade upp sig. Vi kom ner på överbyggnaden som låg knappt tio meter ner, däcket ligger runt 15 och botten runt 25. Trots att det var lite molnigt var det väldigt ljust och fint och väldigt bra sikt. Från botten kunde man se vågornas krusningar om man tittade upp och gled man ovanpå däcket fick man en fin överblick. Vi gled längs däcket och kikade ner i en massa spännande skrymslen och öppningar, gled sedan över relingen ner längs sidan. Simmade under aktern, jag hittade en ål som jag skrämde iväg, den var lite slö, men det var också bara fem plusgrader i vattnet. Jag kände att jag bara var tvungen att doppa ner datorn på den djupaste punkten jag kunde hitta vid propelleraxeln ungefär och på så vis fick jag 26,7 meter eller nåt som djup ;-) Efter denna lilla djupsejour simmade vi vidare längs andra sidan en stund och gled sedan upp på däck igen och simmade mot uppstigningslinan. Mycket att kolla på denna vändan också. Max dykrid hade vi satt till 40 minuter och vi bröt ytan efter 36 vilket kändes ganska lagom. Jag tror att vi började frysa lite alla tre efter en halvtimme. Åtminstone avstod vi alla tre från andradyket, vi var lite frusna och sen var det det där med sjösjukan lite grann ;-) Men som summering var det oerhört schysst!