Namn: Lösen:

Dyk nr: 91, Ares


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Järnegren  
DATUM :
2003-04-21
MAXDJUP :
34 meter
DYKTID :
17 minuter

Tja, det blev lite kort det här doppet. Det var lite Tycho Brahe-dag över det hela...det gick en o-ring i mellanstycket på mina dubbelsexor. Försök till utbytes-o-ring letades upp och monterades, men passade dessvärre inte. Anders hade dock en flaska till med sig, så med lite fixande och bortmonterande av min snabbfästningsskena och ditmeckande av vanligt flaskband var min rigg klar för start. Nedstigningen gick bra och bojen var islängd med sedvanlig Stromboliprecision så vi landade på däck nära aktern. Eftersom vi tänkt oss att bocka av detta som ett djupdyk i ***-kursen drog vi ner och kikade på propellern först som avtalat på nära 35 m. Vi tog oss upp på däck och jag lade märke till att min regulator gav lite luft ett tag efter varje inandning. Vi drog oss bort mot överbyggnaden och kikade lite, vi hade ju ändå tänkt oss en liten runda innan uppstigning.
Nåväl, den lilla "efterpusten" på regulatorn utvecklade sig till ett friflöde och jag fick bråttom att sticka bort till uppstigningslinan. Anders var med på uppstigningen, men han uppfattade inte att jag hade friflöde på gång, för det sprutade inte så värst mycket i början. Jag tyckte att han var olidligt långsam i början av uppstigningen...till slut hajade han läget i alla fall och erbjöd sin ponyregulator. Dessvärre gav den ingen luft (aja baja, dålig parkontroll!) så jag gav upp att suga på den och fick istället hans octopus. Sen gjorde vi väl en hyfsat kontrollerad uppstigning längs linan med min luft bubblande omkring oss. Nja, lite snabbt upp gick det kanske för min dator levde om vid ett par tillfällen, men vi stannade i alla fall upp en stund på 3-4 m innan jag tyckte att jag inte ville vara kvar under vattnet med 0 bar på flaskan...uppe i ytan blåste jag upp västen med munnen för säkerhets skull. Puh! Kunde ju gått åt pipan, men tack vare att ingen av oss flippade ut så gick det ju fint. Fast jag avstod dyk nr 2, tyckte inte att jag kunde lita på min regulator...

P.S. Anders tänkte göra ett andra dyk, men hans frysskydd gick åt helvete när han trycksatte paketet. Han bytte så att han skulle använda pony-reggen som primär, men han och Magnus fick vända på nervägen ty Anders fick friflöde han också...Tycho Brahe som sagt... D.S.