Namn: Lösen:

Dyk nr: 251, Shabang Wrecks, Puerto Galera (Filippinerna)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Stefan Thell  
DATUM :
2003-04-14
MAXDJUP :
18,9 meter
DYKTID :
48 minuter

Andra dykplatsen för dagen var inte långt bort. En lite bit ut i viken låg tre vrak och en cockpit av ett japanskt krigsflygplan. Göteborgarna hade bytts ut av två amerikanare med videohus som skulle dyka djupare lite längre ut i bukten. De släppte av oss i viken och vi gick ner längs med en tjock bojtamp. Stefan hade lite svårt att tryckutjämna på nervägen så vi tog god tid på oss ner till botten där Sky låg och blåste luftringar mot oss när vi närmade oss.

Precis intill låg det första vraket som inte var mycket till vrak. Mer en hög skrot. Nästa vrak var bättre. Det andra vraket, som kanske var 20 meter långt, penetrerade vi med Sky i spetsen. Under motoblocket satt en lejonhuvudfisk och sov. Ovanför däcket på vraket fanns det flera stim med fiskar, bland annat stora batfish som verkade helt oskygga. Nere på botten under vraket simmade en lejonhuvudfisk och två långa Pipefish. Det är helt omöjligt att komma nära dem med ramen till closeupkittet! På vägen till det trejde vraket visade Sky oss en nergrävd krabba som bara stack upp sina tentakler och sina stora fula ögon. På relingen till det tredje vraket låg en albino skorpionfisk som vi fotade loss på. Han spände upp sig lite när jag blev för närgången med ramen till closeupkittet.

Efter att ha cirklat runt vraket började vi efter en stund simma i nästan rak sydlig kurs in mot stranden. Efter ett tag grundade det upp och blev varmare i vattnet samtidigt som solstrålarna bröt igenom hela vägen ner till botten. Vackert. Precis innan jag reste mig ur vattnet hittade jag en orangesvart toppig sjöstjärna så jag tog de sista bilderna jag hade kvar i kameran på den.

Det japanska stridsflygplanet såg vi inte röken av.

Fotade 35mm med CloseUpKit: f16-22, dist infinity, TTL

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Monkey beach, Puerto Galera, Fillippinerna
Stefan Thell - Sabang Wrecks,Puerto Galera, Fillippinerna
Stefan Thell - Sky Dive,Puerto Galera, Fillippinerna