Namn: Lösen:

Dyk nr: 224, Dalarö - "s/s Ingrid Horn"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-05-01
MAXDJUP :
32,3 meter
DYKTID :
24 minuter

Andra dyket för dagen och vädergudarna såg mildare ner på vår båt och i stället för hällregn infann sig endast ett lätt duggande och ett lugnt vatten.
Efter en nedstigning som skulle göra varje DIR-anhängare gråtfärdig och våldsbenägen kom vi så ner på Ingrid, ett kärt återsende och hon belönade oss med en hyffsad sikt på 2-3 meter. Följde babordsidan mot fören, tog oss fram till bygget som Andreas aldrig sett, tittade ner i skylight och luckor sen sa mitt gasförråd att det var dags att vända.

Tillbaka till linan och påbörjade uppstigningen. Bytte till decogas på 21 meter. Av en ren händelse tittar jag lite snett bakåt och ser en "stock" som står rakt upp i vattnet. Jag pekar åt Andreas som inte ser nått utan tror misstänker att jag fått en O2-kick ;-)
Jag är tvungen att simma ut till "stocken" och känna om det kan vara en mast, men här ute?? När jag känner på den sitter den helt löst och jag kan snurra på den!
Uppe på däck fick jag sedan förklaringen, "stocken" är en gammal prick som gått till botten och nu står fritt i vattnet :-)

DAGENS SSDF INCIDENTRAPPORT:
"Parkamrat tappade thepåse i termosen. Hade detta inte uppmärksammats kunde kvävning eventuellt framkallats."