Namn: Lösen:

Dyk nr: 98, Ön, Limhamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke  
DATUM :
2003-05-10
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
30 minuter

Idag var det dags för lite ***-grejer. Vi fick fridyka ner och rädda Tommy som låg på botten, ta rätt agreppet på honom och pytsa i luft i västen hans så vi for upp. Han var en snäll nödställd som var så gott som neutral i vattnet när vi plockade honom. Men han är stor! Kändes knappt som jag skulle få armen runt honom först, men det ordnade sig fint.

Våtdräkten var inte så varm, men det var hela åtta grader i vattnet så det gick ju an. Fruktansvärt mycket dykare på ön idag. Alla dykskolor i stan på en gång. Ett tag var det nog 30-40 st i vattnet samtidigt. Det såg ut som en myllrande badstrand på sommaren, bara det att alla hade dräkter och flaskor...

Haveriövningen var skojig. Ner med Mickes mask, fenor, kniv, viktbälte och luftpaket på mig. Sen ner och byta så att vi kom upp med våra egna grejer på oss. Vi gick ut soft och pillade med knivspännena, sen blev det fenor. Sen bytte vi mask. Sen blyet och sist luftpaketet. Vi låg på octopus så vi hade lite svängrum när vi tog av oss paketen. Rolig övning, det blev Tomteboda över det hela...botten är så sumpig så att efter några sekunder blev sikten två decimeter ungefär. Vi förflyttade oss sidledes efterhand som vi gjorde nya moment och då fick vi bra sikt ett par sekunder, men sen var det kört igen :-)

Tar man det bara metodiskt och lugnt så är det "a piece of cake".