Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, "Ingrid Horn"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kenth Hällgren  
DATUM :
2003-05-14
MAXDJUP :
35,7 meter
DYKTID :
40 minuter

Klicka för förstoring

Till album »

vtemp: 4 grader, medel: 20 m, luft: 120 bar

ÄNTLIGEN INGRID!!! (Stellan startade med sitt uttalande "Ingrid är ingenting för dig" en trotsprocess i mitt medvetande för 14 månader sedan och det fanns inget som kunde stoppa mig när jag äntligen fick chansen...)

Det var dags för en kvällsutfärd i solnedgången med Viola och idel kända ansikten hade jag i sikte: Tesa, Tobbe, Anna, Fille...förutom Kentha, då.

Det var premiärtur tillsammans med min nya kompis Vyper och jag hade pluggat manual tills ögonen blödde, för att förbereda mig på alla eventualiteter.
Kentha och jag var fjärde par ner på linan i djupet och när vi kom till vrakaktern hittade vi en massa vita flaskor ;-) Gick utmed styrbords reling förut, bara för att finna att sikten blev allt sämre med djupet. Nå, strömt var det i alla fall inte! Jag följde min buddy med endast en armlängds avstånd, för att vara säker på att han verkligen fanns där i den bruna sörjan. (Funderingar om orsaken till detta sikförhållande kvarstår, då dykpar ett, två och tre inte upplevde dem lika extrema. Har inte Uffes lamphamrande på edera ben lämnat tillräckligt avskräckande minnen...? :-P) Vi kom så till bygget och jag kände mig desorienterad av både den minimala siken och stigande kvävedos i mina vävnader. Snart vände vi och gick längs babord reling akterut och jag försökte hålla kollen på decostatus på datorn. Det kändes som om jag glömt allt jag lärt mig från manualen och svor frustrerat över att det ÄR svårt med nya grejor, som man inte är van vid! Det bar sig inte bättre än att vi gick in i deco innan vi nått uppstigningslinan... Jag lyckades i alla fall bli av med alla pilar och varningsblinkandet under uppstigning och vi tog det säkra före det osäkra och dubblade säkerhetsstoppet innan vi klöv ytan igen.

Så vad har vi lärt oss under detta dyk då?
-Jag har börjat inse vikten av noggrann tids- och djupplanering innan denna typ av dyk! Nu har jag dessutom verktyg för att förenkla detta.
-Jag måste själv ha 100%-ig koll på allt hela tiden om jag inte vill råka ut för någonting!
(Har nog blivit lite bortskämd av att dyka med mitt lugna, uppmärksammande och otroligt dykkompetena X...)

Sen är det fritt att närma sig danger-zone tillsammans med Kentha ;-)

Kvällens upplevelse förstärkte känslan av att det är så härligt att hitta på lite spontana aktiviteter i stället för att "hamna" framför TV:n en vardagkväll. Ingrid vill jag gärna besöka igen, kanske med lite bättre siktförhållanden, så att jag har möjlighet att bilda mig en uppfattning om hur hon egentligen ser ut.
Sist men inte minst: Tack Kentha för att du med entusiasm (och bil!)hänger med på mina upptåg och att du under denna kvällen ställde upp och släpade lite extra på mina prylar eftersom jag hade känning i ryggen (som en konsekvens av att ha burit mina flaskor till Aquasport för fyllning).