Namn: Lösen:

Dyk nr: 107, TYR


DYKARE :
PARKAMRAT :
Calle och Tomi  
DATUM :
2003-05-25
MAXDJUP :
32 meter
DYKTID :
36 minuter

Lasse Taraldsson bjöd upp till dykning denna underbara söndag. Vi var ett gäng som träffades på Kenthas jobb och en viss ommöblering bland bilarna tog vid ty denna dag var ett eldprov när det gällde den logistiska sidan.

Vi transporterade oss till Dalarö där Lasse snart dök upp med sin knallvita militärbåt. Vinter-camo kanske?

Han försökte bortförklara sig när han visade en ÖVERMÅLAD treudd med att det fortfarande finns militära attribut. Inte godkänt tycker jag.

Jag fick lära känna tre nya dykare, Terese Lundqvist , Louise Lewinschal samt Tobbe, Tesas förtryckte pojkvän. Alltid skoj att lära känna folk.

De andra färdigställde allt i båten medans jag och Tobbe bajsade en sista gång.
Jag har aldrig sett så många Jetfins, jag fick styve.

Vi gick ut från Dalarö och Kaparn kommenderade upp PTE Asp till bryggan.
Han pekade ut var vi var och vart vi skulle sedan gick han ner och drack kaffe samt pratade i telefon…

LL var vänlig nog och stannade kvar som moraliskt stöd.

Vi kom fram efter ca 30 minuter till två helt sinnessjukt stora stålbojar som guppade i vattnet tillsammans med Åkersberga? samt Tonys Emily.

Vi tråkade ut Emily så pass att dom faktiskt lämnade platsen! PERFEKT!

Åkersberga hade en kurs så dom fick köra klart innan vi hoppade i.

Vi käkade lunch under tiden. Kentha har slutat ha med sig kaffe så nu finns ingen anledning att ha med honom längre. Det skulle vara för att han har en stor bil möjligtvis.

Stuart var förkyld och däppt i däsad. Han försökte tryckutjämna i en evighet på 2 meters djup tills Lasse drog upp honom med en hake.

Vi kom ner på masten, radarn som någon skrivit Kilroy på.
Efter en snabb koll på fördäck så gick vi ner längs babordssidan tror jag. Jag såg ingången till styrhytten som det kom ett gigantiskt dymoln ifrån. Jag noterade även Tesa samt Tobbe som drog därifrån.

Vi tittade på lite festliga prylar, vetefan vad det var men skoj var det. Hittade dubbelpaketet som låg i ett utrymme. Det fanns bara en kran vad jag såg samt att det var en reservstångsmekanism på sidan. denna konfig. har jag aldrig sett förut. Det låg även en mask längre in.

Aktern ligger helt nertryckt i dyn, jag ville dit och känna efter men då började Calle och Tomi blinka åt mig, dags att gå upp.

Tomi visade att han frös som en hund.

Vi gick på dator och min dator visade 9 minuter kvar men okej då.
För att straffa dom så skötte jag säk.stoppen, 1 minut på 18, 15, 12, 9 meter samt 3-4 minuter på 6 meter.

När vi kom till 6 meter så visade datorn att jag måste ligga i fyra minuter samt att jag inte kunde göra en direktuppstigning. Förstår att det har med de tidigare stoppen att göra men förstår inte varför.