Namn: Lösen:

Dyk nr: 236, Landsort - Paula Faulbaum, Trimix 1 kursdyk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-05-27
MAXDJUP :
56,1 meter
DYKTID :
48 minuter
SIKT :
10 meter

Så var det dags för det första riktiga kursdyket, var mentalt superladdad för att gå ner djupare än någonsin tidigare. Vi mönstrade på Taralds båt, vädret var strålande.
På väg ut byter vi om och dubbelkollar all utrustning sen var det så äntligen dags att få besöka den omtalade Paula.
Tarald leder dyker, jag går som slöande tvåa och Wallner sist. På vägen ner känner jag att min högra hanske tar in lite vatten men reflekterar inte mer över det då det bara är några droppar. På 30 meter börjar så "Paula" torna upp sig under oss och vi kommer ner på fören på lite drygt 38 meters djup. Sikten är bra, ca 10 meter. Vi följer linan från fören över till bygget. Mycket trädetaljer att se. Fortsätter en liten bit till sen inser jag att min handske tar in mer och mer av det fyragradiga vattnet!
Jag signalerar vändning och teamet gör helt om, sju minuter har förflutit i rasande fart. På vägen tillbaka njuter vi än en gång av detta vackra vrak även om jag i ärlighetens namn koncentrerade mig mest på att få stop på läckaget.
Tillbaka vid linan och jag byter från min stage sjua till bottenpaketet. Tarald ser ut att vilja utforska lite mer av fören men jag vill ivrigt upp eftersom jag inser att det kommer att bli en kall resa uppåt. Decochef Andreas tar över och leder oss igenom den 33 minuter långa uppstigningen. De sista stoppen blir riktigt kyliga, vattnet dragit sig genom ärmen ner förbi det heliga och ända ner i höger sko.


2x12 : 16/40, 235 -> 140 bar
7 L Stage 16/40 , 220 -> 20 bar
7 L Deco Oxygen, 170 -> 130 bar
1,5 L Argon, 200 -> ~130 bar