Namn: Lösen:

Dyk nr: 50, Ormestad/Gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders & Marcus  
DATUM :
2003-06-13
MAXDJUP :
32,2 meter
DYKTID :
50 minuter

Anders och jag pratade redan förra säsongen om att dyka på Ormestad. Men vi bestämde oss för att ta det året efter eftersom det är ett krävande ställe att dyka på. Typ ingen botten förens 90 meter!
Men nu var det ju ny säsong och Ormestad låg och väntade på oss. Marcus, jag och Anders åkte dit en fredag förmiddag. Vi ställde bilen vid bommen för det fanns ingen bonde att betala till när vi kom upp. Grejerna packades upp och sattes på. I vattnet och vi simmade genom ett hav av maneter fram till kanten på stupet. Hua!! Vilken häftig känsla att inte ha någon botten under sig. Anders hade en väldig fart på fenorna medans jag och Marcus tog det lugnt. Datorn sprang fort in i decomode medans de andras datorer hade 10 minuter kvar. Vi vände och gick uppåt en 20-15 meter och avslutade dyket med att mysa omkring och mata havsnejlikor med maneter på 5-3 meter.
Jag såg en stor bamse hummer som satt i en skreva. Största jag har sett hitintills. Jag såg torsk, bägarkorall, anemoner, havsnejlikor mm. Ett jäkligt bra dyk! Måste hit igen!