Namn: Lösen:

Dyk nr: 196, lovsjön vid hyltena båtplats natt


DYKARE :
PARKAMRAT :
bjarne  
DATUM :
2003-06-22
MAXDJUP :
5 meter
DYKTID :
70 minuter

första natt dyket i sjö förutom vättern den var rätt drun det märkte man när man hade 50 w lampan på 2 stora gädor på 3 kg och en abborre på 1.5 kg och en massa småfisk ett rätt ok dyk
Såg bissart stor gädda. En bra bit över metern i längd och äckligt grov (uppskattningsvis 10-12 kg). Trodde först det var en stock som låg på bottnen, för den var brunaktig och skrovlig, inte med fjälligheten och möntringen som en gädda normalt har. Det var dock något som gjorde att det inte kunde vara en stock - fenorna! När jag lös på hans huvud blev jag riktigt rädd. Jag var skakis i typ en halvtimme efteråt. Och den där Grenen såg den inte ens. Jag lös och viftade med lampan i hans ansikte, men han reagerade inte. Helt plötsligt kände jag hur det strömmade till mot mitt ansikte, och gäddan var borta. Kvar var bara mycket dålig sikt.

Såg senare en liten gädda på kanske 3-4 kg. Den såg Grenen också. Otroligt mycket smågäddor var det också. Det roliga var att när jag höll lampan framför dem så simmade de rakt in i den. Grenens 50 W lampa skrämde dock bort dem.

Abborre var det också gott om och vi såg en abborre på ca 1,5 kg. Maffigt.

Tittade in lite i grottorna i slutet av dyket, men gick inte in. Det var inte riktigt samma känsla med grottorna på natten, eftersom det inte var någon skillnad i ljus utanför och där inne.