Namn: Lösen:

Dyk nr: 247, Lillsved Värmdö - "Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-06-29
MAXDJUP :
18,5 meter
DYKTID :
34 minuter

Dagens andra dyk skulle ske på "Harm". Efter snikat kaffe, statoilbullar och båtfärd var vi så vid lillsved. Vi konstaterade att vi inte direkt var först på platsen, en liten gummibåt körde skytteltrafik ut från stranden.

Bojen var som vanligt bortkörd men tampen låg kvar i vattnet så jag gjorde en fridykarinsats och skarvade på den. Eftersom jag redan var blöt så gick jag och Wallner ner som första dykpar. Sikten var usel, simmade från fören på styrbordssidan, förbi lastrummen och mot bygget. Vraket såg ut som ett spindelnät av alla linor. Kollade in hytten och tog en tur igenom styrhytten.

Lattjade runt lite överallt tills gasen började sina och simmade sedan åter mot fören där vi kikade in under däck. Här verkar det vara utrymme nog att ta sig in, får bli nästa gång med mer gas.

Gjorde ett kort deco för träningens skull. På nio metersstoppet börjar det helt plötsligt regna ner dykare, de verkar inte ha en aning om att vi är där för det blir ett kaos av snorklar och parlinor. Vi backar försiktigt bakåt och ser på när de tar sig neråt.