Namn: Lösen:

Dyk nr: 248, Landsort - "Paula Faulbaum"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-07-01
MAXDJUP :
58,8 meter
DYKTID :
80 minuter

Liveabord på M/S Blackan.
Utfärd med Åkersberga dykskola på Henrik Svedins nya båt, Blackan. Solen lyste med sin frånvara men havet låg stilla och fint denna Tisdagsförmiddag. Efter frukost och genomgång så hoppade jag och Andreas i som andra dykpar.
Bombade ner efter linan och allt eftersom djupet ökade tilltog också strömmen. Väl nere på fören var det rejält strömt. Vi kämpade av oss våra två decoflaskor och fäste linan precis bredvid.

Vi tog oss ner efter babordsidan och strömmen avtog lite. Jobbade oss efter relingen mot bygget och när vi kom fram simmade vi efter bygget och kikade fram till mittenpartiet av bygget, där simmade fram till den dörr som ser ut att leda genom hela bygget.

Vi hade dock sumpat allt för mycket tid när vi kämpade i strömmen, nu hade 20 minuter förflutit och vi vände dyket. Vid lastluckorna signalerar jag till Andreas att ta över reelandet medans jag byter från stage till bottenpaketet.
Strax är vi framme vid backen igen och dags att ge sig in i strömmen. Drog oss upp, tog loss stageflaskorna men jag lyckas inte fästa den på uppstigningslinan så jag hänger den temporärt bredvid på en annan lina. Under tiden lägger Andreas ifrån sig min linrulle vid nedstigningslinan, mer om den i nästa logg.

När vi väl fått på oss de båda decoflaskorna börjar vi färden uppåt. Jag tar med stageflaskan och vi sätter ihop bägge två och skickar upp dom. Nu är det dags att betala för bottentiden och Andreas guidar oss igenom den 55 minuter långa uppstigningen.

2x12 : 18/45, 220 -> 120bar
80cf stage : 18/45, 210 -> 10bar
7L : EAN50, 170 -> 120bar
7L : Oxygen
1,5L : Argon