Namn: Lösen:

Dyk nr: 250, Landsort - "Paula Faulbaum"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-07-02
MAXDJUP :
62,3 meter
DYKTID :
87 minuter

Liveabord på M/S Blackan.
Dag nummer två. Vårt mission var att återfinna linrullen som vi antog nu låg i lastrummet. Vi gick ner som första dykpar och väl nere på platsen där linrullen legat fäste Andreas en spole och puttade den över kanten, den försvann ner i mörkret och vi följde sakta efter. Lastrummet bestod av en hel del bråte, plank och elände. Ganska dålig sikt på vägen ner, inget att fokusera på. Ganska omgående hittar Andreas rullen, 1,5 meter från spolen :-) Jag drog en lättnadens suck och slapp utgiften på 1500 för en ny (Vi har förmodligen bränt mer i gaskostnad för att återfinna den men va fan...).

Vi tog oss uppåt ur lastrummet och fäste linan vid trappan på babordsidan och simmade sedan akterut. Framme vid bygget gjorde vi en 90graders sväng och tittade på framsidan av bygget, följde sedan promenaddäcket på styrbordsidan. Kikade in i dörren på mitten av bygget och luckorna i golvet. Simmade bakom bygget och vände sedan dyket. På vägen tillbaka hittade vi en lampkrona med 5-6 glödlampor som fortfarande var intakta. Putsade upp dom lite.

Vid linan mötte vi nästa dykpar som precis kom ner. Vi gjorde en kort tur över fören och begav oss sedan på vårt RGBM monsterdeco. Det visade sig bli övermäktigt för vissa av Andreas begränsningar. På 15 metersstoppet såg han ytterst besvärad ut, på niometersstoppet hade han ett fånigt och lättat leende på läpparna. Efter en 62 minuter lång uppstigning konstaterade han med barnslig förtjusning och till alla andras stora förnöjelse att han kissat på sig :-)

2x12 : 18/45, 220 -> 80bar
80cf stage : 18/45, 210 -> 20bar
7L : Oxygen
1,5L : Argon