Namn: Lösen:

Dyk nr: 37, Kalathas Bay - Cathedral cave (Chania Kreta)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Torsten - Kille från Berlin  
DATUM :
2003-07-29
MAXDJUP :
15 meter
DYKTID :
38 minuter

Kände redan när jag bokade utfärden att det här inte kändes som något vidare bra dykcenter ("Cretan diving" i Chania) men tänkte ungefär att "hur illa kan det bli?"
Själva dyket var det väl inget större fel på - en insimning i en grotta vars ingång var stor nog för en långtradare. Vi bröt igenom inne i grottan som hade öppet tak. Vid nedstigningen ifrån grottan hade Torsten problem med tryckutjämningen. Jag kände också ett lätt obehag men ägnade mig mer åt Torstens bekymmer (Detta var hans livs andra dyk). Vår DM stressade snarare på Torsten än han hjälpte honom. När vi kom ut ur grottan gjorde Torsten en okontrollerad uppstigning och jag bestämde mig för att - efter säkerhetsstopp - följa min parkamrat. När jag kom upp blev jag utskälld av DM:en för att jag hade koncentrerat mig för mycket på min parkamrat. Detta var förmodligen befogat men den här killen höll hela tiden på att hacka på alla dykare på ett otåligt ilsket vis som definitivt skapade mer osäkerhet än stöd för dessa dykare varav jag - med min ringa erfarenhet - var en av de mest erfarna - Detta med undantag av en norsk yrkesdykare som höll med om att han sällan hade träffat en så opsykologisk DM.
Skulle egentligen ha gjort ett till dyk men bröt då DM:en gav den stackars gamla danska farbror som var med en sådan råhyvling för en tilltrasslad snodd på BCD:n att jag tappade allt förtroende för DM:en.
Natten efter dyket vaknade jag upp med smärta i örat och yrsel. Detta visade sig - vid hemkomsten till Sverige - vara en blödning i innerörat så vi får väl se när nästa dyk blir...
Tur ändå att jag aldrig gjorde det andra dyket - detta hade förmodligen förvärrat skadan.