Namn: Lösen:

Dyk nr: 36, "Keeper Reef", Stora Barriärrevet, AUS


DYKARE :
PARKAMRAT :
Will (dive supervisorn)  
DATUM :
2003-06-07
MAXDJUP :
17,4 meter
DYKTID :
38 minuter

Ombord på Sea Esta, liveaboard med Prodive från Townsville.

Jippi, efter 31 timmars flygning och två dygn av jetlag var det dags att hoppa i vattnet igen. 5 veckors dykning på Stora Barriärrevet! Hoppade på dykbåten i Townsville på kvällen den 6e och vi stävade sedan genom natten ut till Barriärrevets utkant. När jag vaknade på morgonen hade jag ont i halsen, men kände ändå att jag kunde dyka. Första dyket var en check-out dive, jag dök med dykledaren Will. Varmt och gott i vattnet, 27 grader enligt Vypern. Hela gruppen dök ner till 15 och planade ut och simmade iväg på ett led efter Will. Efter ett par minuter var det en tjej i gruppen som hade problem med tanken, så vi fick stanna ett par minuter medan de fixade det. Sedan simmade vi ner några meter till, stannade på bottnen och gjorde några snabba övningar för att Will skulle se att vi visste vad vi höll på med... Det gick fint.

Jag fick aldrig någon riktigt bra bild av revets helhet, simmade mest efter Will och tittade på botten. Ett otroligt djurliv! Vi såg "seal-nosed puffer", en fånig liten fisk som såg ut att ha noll koll. Två "blue-spotted stingrays", en vacker orm och en massa koraller. Träffade också på gamla vännerna "titan triggerfish" som jag hade ljuva minnen av från förra Australientrippen, dock var det inte äggsäsong så de var mycket fredliga. På vägen upp träffade vi en stor "Wally", napoleonfisk.

Jag kände mig muggig under andra halvan av dyket och när jag kom upp på båten insåg jag att nåt inte var bra. Gick och lade mig igen och mycket riktigt kunde jag ta tempen och se att den var 38, 2. Sen gick det uppför... Det blev mitt första och sista dyk på den liveaboarden, fick sova och sitta på däck och pimpla läsk medan alla andra på båten hade tre underbara dykdagar. Tjurhaj, minkval och mycket annat kul såg de, surt sa räven...