Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Lillsved - Galeasen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2003-08-15
MAXDJUP :
11,9 meter
DYKTID :
54 minuter

Efter en hel del debattering om var vi egentrligen skulle göra våra dyk idag, så blev det Lillsved. Här på botten vilar ju Harm, och dessutom läste vi att Galeasen skulle finnas här också.

När vi kom dit rekade vi området först. Joooobbig promenad med alla prylar bort till bryggan som tydligen skulle vara bra att ha som igångställe. Det hade nämligen regnat, och berget var minst sagt halt. Vi mötte två andra dykare som kom från Göteborg, och som skulle dyka Harm de med.... även de till synes måttligt förtjusta i transportstreckan från vägen.

Harm var tyvärr inte bojat (vad vi kunde se), så vi bestämde oss för att dyka på Galeasen istället. Gick ner ca 25 meter ut från berget, och började leta. Hittade vraket utan problem efter kanske 4-5 minuter. Ganska slitet vrak, men sikten var kanon och det var massor med aborrar som utforskade vraket de med. Dyket blev ett KANON dyk... kändes perfekt på nåt sätt. Bra sikt, inte så djupt så solen lyste upp skutan rejält och om man började kika in under plankor och skrot så fans det en hel del smått och gott att titta på. Efter ett tag så dök (öhh..) de andra två dykarna upp. Tydligen struntade de också i Harm av nån anledning. På vägen tillbaka så stäldle Johan en vinflaska upprätt på botten, och jag ställde ett glas som jag hittade bredvid.... serverat! Får se om dom står kvar nästa gång....

När vi kom upp dröjde det kanske 2 minuter, sen kom syndafloden. Det ÖSregnade våldsamt. Ingen idé att ta av sig dräkten under ytintervallet.
Göteborgarna som kom upp nästan samtidigt som oss, klagade på att det var dålig sikt. Suck.... de är bortskämda där på västkusten.