Namn: Lösen:

Dyk nr: 265, Sköndal - Drevviken


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-08-27
MAXDJUP :
3,5 meter
DYKTID :
64 minuter

För några veckor sedan fanns ett inlägg i forumet om en borttappad båtmotor. Jag hade bestämt mig för att försöka hjälpa till och lyckades lura med mig Anna på detta äventyr.
Väl på plats efter en tur genom stockholms berömda rusningstrafik var vi slutligen ute i Sköndal och efter lite felkörningar mötte vi upp Anna nummer två som visade oss på ett ungefär vart båtmotorn låg.

Det här såg ju inte ut att bli några problem, med gott mod klädd vi om och hoppade i. Det började med att Anna stukade foten... sen blev det bara värre. Maken till dålig sikt har jag aldrig varit med om! Helt sjukt! Från 0 till max 40... och då snackar vi centimeter!

Vi tappade väl bort varandra en si så där 5 gånger. Vi inledde med att systematiskt försöka genomsöka området med lina och kompass men övergick till slut med att lita på slumpen. Jag navigerade med kompass medans Anna höll ett stadig tag i min vänstra D-ring och på detta viset kände vi oss fram över botten. Lyckades nästan slita av en vattenledning och kämpade länge med en sten i tron om att det var båtmotorn.

Att inte se någonting försvårar altså sökning, det har vi nu konstaterat.

2x12 : Luft, 200 - 150 bar