Namn: Lösen:

Dyk nr: 24, Löngö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Philip Nyströmer  
DATUM :
2001-12-17
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
48 minuter

Jag och Philip bestämmde oss för att kila till Långö och göra ett dyk. Tog en lånad båt som hette Ärtan som för övrigt var en gammal fiskebåt i trä från förkrigs tiden. Bara det var en upplevelse.
Väl framme gick vi ner enligt Martins instruktioner och kommer till en liten skreva som vi försöker gå in mellan. Ett ganska lönlöst försök då det var alldeles för trångt. Gick ovanför istället och ser då en stor svart "sak" i skrevans botten. Kommer ihåg att jag tänkte att detta måste vara en sten eller något slgs djur. Skrevan planar ut och vi fortsätter ca:150 meter längre bort till ett stenröse, då har jag bara 150 bar kvar och ger tecken till Philip som även han bara har hälften kvar. Vi går samma väg tillbaka och ser då en av många krabbor som vi leker med en stund. Då ser jag någonting stort och svart komma gående och tänker att detta måste vara Erik Sjöström som springer omkring utan Rastahår och byxorna nerhasade till halva arslet.
Philip som fortfarande leker med en krabba ser inte att detta monster närmar sig och blir ypperligt förvånad när han ser att en enorm hummer kommer gående endast 50 cm under honom.
Han blir givetvis lite rädd och släpper krabban som genast springer och gömmer sig "UMDER" hummern. Vid det tillfället ser jag att hummerns kropp är ca: 10-15 cm längre än Philips arm.
Ett riktigt monster alltså. SÅ gick det till när jag för första gången såg en bekräftat "riktig" hummer.
Grattis till mig själv.