Namn: Lösen:

Dyk nr: 22, Lillsved - Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2003-09-05
MAXDJUP :
16,8 meter
DYKTID :
46 minuter

Ledig dag från jobbet.... bara för att dyka. Vädret kunde inte blivit bättre. Solsken, varmt, knappt nån vind. Harm var målet. Planerade att vara klara med vårt första dyk redan klockan 12:00. Fast diverse förseningar gjorde att vi inte ens var i vattnet förrän 14:00.

Harm var prydligt bojat med en vit plastdunk. Men ojojoj vad lång borta den där dunken var. Ytsimmet var låååååååångt.... fast det var knappt nån båttrafik och solen lyste så det vara bara att lägga sig på rygg och få lite färg i ansikten under simmet. Väl ute varvade vi ner nån minut, innan vi påbörjade nedstigningen.

Ingen av oss hade dykt på detta vrak tidigare, så vi visste inte vad som väntade. Efter en ganska försiktig nedstigning stannade vi vid Harms babordsreling. Gissar att vi var ungefär midskepps. Började följa relingen föröver mot backen. Jag hade ju bara dykt på småvrak innan (typ dyvik och nackastrand) så jag tyckte att det var ett jätteskepp. Fanns mycket kul att titta på. Simmade runt skutan ett varv, och tittade på lastarmar m.m. Sen undersökte vi styrhytten. Spännande! Med ca 100 bar kvar så funderade vi på att gå upp, men innan vi gjorde så, så följde vi babordsidan igen, och tittade på hålet som jag antar var orsaken till hon sjönk. Sen gick vi försiktigt upp, lyssnandes efter passerande båtar.

Kul dyk med mycket att titta på. Men fyyyy för ytsimmet tillbaka till bryggan. Var ganska slut när man väl var på torra land igen.