Namn: Lösen:

Dyk nr: 23, Lillsved - Galeasen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2003-09-05
MAXDJUP :
10,8 meter
DYKTID :
36 minuter

Dyk nummer två för dagen. Stinna på choritzo och cocacola funderade vi på om vi skulle bege oss ut till Harm igen. Det var ju ganska jobbit och simma ut dit, och nu hade båttrafiken tilltagit ganska markant. Två feta dykflaggor hade vi satt upp, ändå kommer det nån jävla idiot i en busterliknande båt och passerar i full fart typ 25 meter utanför bryggan. Undrar om det ändå kanske skulle vara lag på att man måste ha förarbevis för att få köra runt på vattnet. För folk verkar inte ha en aning om vad en dykflagga är.

Hur som hellst så tänkte vi att vi ger oss ut dit ändå. Men väl i vattnet upptäckte jag att min manometer läckte. Inte mycket, men plötsligt kändes det som om det var för många faktorer som varslade om fara, så vi beslöt oss för att hålla oss till land och dyka på Galeasen istället.

Vi hittade vraket lätt som en plätt (inte direkt svårt), men ush vad sikten var dålig. 2 meter på sin höjd. Jag gillade inte detta dyk alls. Det var för många negativa faktorer inblandade... och luftförbrukningen ökade. Hade bara 50 bar kvar i min lånade knubbtolva när vi kom upp. (iofs bara fylld till 170, och med läckande manometer men ändå, vi var inte djupt).

Skräpdyk, som inte bjöd på något kul. Skönt att vara ur vattnet.