Namn: Lösen:

Dyk nr: 155, Tyr - Smedskär


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tobias Åkerblom  
DATUM :
2003-09-07
MAXDJUP :
32,6 meter
DYKTID :
63 minuter

Så var det dags för en ny dag..
gårdagen blev ju rätt sen efter allas dyk och sedan luftfyllning på det..

Det innebar en fattigmans nitrox för mig, 23,1 % men ack så gooo.. =)

Vi mönstrade ännu en gång på vid dalarö och denna gången var det dags för mig och Tobbe att köra Storsjön.. Denna lilla vackra varelse..

Det är dags för avfärd och vi tuffar ut mot Najade igen.. Resan går jättebra och det är kul att köra så stor båt.. Det tar lite tid innan hon svarar när man rattar men det är häftigt att känna när hon svarar..

När vi kommer ut vid biskopsö så rullar det stora vågor. Vi försöker ta oss fram men när vi är nästan framme vid Melanie, flaskorna på däck flyger omkring och utrustning kanar runt och Tesa är illamående. Då beslutar vi oss för att " Här går det minsann gammal sjö och det ska ju faktiskt vara lite bekvämt oxå.." så vi vänder och går mot Ornö istället och Tyr som ligger vid Smedskär.

Detta gör att vi får ca 1 timmes gång till men vad gör väl det när man har trevligt??

Vi kommer fram och Micke å Kalle (dom coola tech 1 killarna) får hoppa i med trossen och gå ner och fästa i en av pollarna i fören..

vi är sista dykpar i (eller vi borde ha varit men vissa var långsamma) och väntar på att Ester och Richard ska komma upp och vakta båten..

Så är det dags.. Jag hoppar i vattnet efter att ha blivit ordentligt ompysslad av Micke och Calle.. Simmar fram till nedstigningslinan och väntar på tobbe..

Efter ett tag kommer han och vi börjar gå ner.. men på 4 m så visar han att vi måste gå upp.. så de gör vi.. Han har glömt att koppla ihop lampan.. så han simmar till aktern för att få hjälp och jag ligger på linan och får jättevågor i huvudet..

Tillsist kommer han.. andfådd och ansträngd.. Vi vilar lite till... Så går vi ner.. Det känns jättebra idag..

Kommer ner på Tyrs för och hänger av oss decopavorna i den lilla stålkorgen..

Vi börjar med att simma på babordsida bakåt och simma igenom bygget.. Sedan simmar vi ner på styrbord sida och kikar tills vi möts av slammet.. =)

Tillbaka upp till bygget och vi beslutar oss för att titta på maskinrummet..
Tobbe får gå först med linan... han försvinner ner i hålet och jag försöker tömma mig på luft i dräkten men har massor i fötterna varför jag beslutar att här går vi minsann ner med fenorna först.. =)

Kanske inte det bästa beslut som jag tagit i mitt liv men det gick.. =)
Det var fint där nere, men ingen sikt att prata om.. Så vi bestämmer oss för att gå ut igen.. och när vi kommer upp så lyckas jag tydligen bli insodd i nån vajer.. Tobbe tar lös mig - själv har jag ju inte märkt nåt..
Så visar han att vi ska titta på styrhytten och jag säger ja.. men han simmar ifrån mig och när jag kommer runt styrhytten är han borta men jag ser att det kommer ut bubblor och möter honom i dörren när han kommer tillbaka..
Jag simmar in och hittar en dörr på andra sidan av förarsitsen.. ser jättespännande ut så jag visar att vi måste simma igenom där.. Krånglar mig ner så jag kommer ner i vad jag tror är en korridor och så visar det sig att jag är grundlurad.. =)
Vi kom ut på däck igen.. *skrattar*

Vi simmar runt och kikar lite på taket innan det är dags att hämta decopavorna.. Vi har även här en diskussion om om det är vi som ska ta lös tampen eller hur vi ska göra.. Men enl. tobbe är det ett par till som ska dyka så vi låter det va..

När vi hämtat dem och ska påbörja uppstigningen så tror vi att vi möter det sista paret men dom försvinner upp igen..

vi kör vårt deco enligt tabell och tidvis är det strömt.. speciellt när man ligger med fenorna mot strömmen.. =)

Vi kommer upp och simmar under båten bort till stegen och när jag trilskar mig uppför stegen tjuter min dator envist... "Get your fucking but in the water and get down to 3 meters and stay there for like ever.."

Den var inte överens med mig om att vi var klara utan hade 25 min kvar.. =) Men den hade ju inte andats 100% syre heller.. =)

Så var det dags att åka hemåt igen.. Tobbe började köra så jag skulle laga mat.. *asg*
Tog mig ner i kabyssen och skulle försöka öppna 2 konservburkar med gulasch soppa. Vad jag inte tog i beaktan är att soppa är blött och rinnigt.. Så när jag öppnar locket så splaschar det till och jag har gulaschsoppa på understället från hakan ner till grenen ungefär..

Det ser ut som jag spytt ner mig själv.. *suckar*
Ja lite mat blev det över.. Tog över spakarna och rattade medans Tobbe åt och sedan var vi ju istort sett hemma igen.. =)

Dags att packa bilen och sedan blev det en decoburgare med richard.

Tack alla för en trevlig dag..