Namn: Lösen:

Dyk nr: 28, Björkvik - Nattdyk


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2003-09-19
MAXDJUP :
9,2 meter
DYKTID :
53 minuter

Efter en hel eftermiddag av velande om det verkligen skulle dykas eller inte, bestämde vi oss för att trotsa vädret och ge oss ut till björkvik. Från början hade vi planerat ett dyk på Harm innan nattdyket, men det tillät inte vädret helt enkelt.

När vi kom fram till Björkviks brygga, var klockan kanske 20:00 och det var riiiiktigt mörkt. Det regnade med varierande styrka, och situationen var almänt trist på land. Desto större anledning att komma i plurret så fort som möjligt.

För att komma undan regnet när vi bytte om, så ockuperade vi busskuren totalt. Måste säga att den tillsammans med ett par upphängda backuplampor utgorde ett utomordentligt ombytesrum. När jag skruvade på luften, så läckte min manometer som aldrig förr. Inflatorn pös galet den med. Lite trist eftersom jag var inne och fick manometern fixad ett par dagar innan. Allvarligt talat Mares....

Så för att spara luften lite så beslöt vi att vi skruvar på varandras luft när vi kommit i vattnet. Sagt och gjort. Efter en ordenlig parkontroll så var vi tillslut under ytan. Manometern levde sitt eget liv, men visade rätt luft, och nere på 5-7 meter kändes allt bra igen. Vi följde kabeln en bra bit den här gången, över revet. Men när det började bära av nedår på andra sidan tecknade jag att jag ville vända tillbaka till grundare vatten. Kändes inte bra att gå djupt med läckande utrustning. Så gjorde vi, och följde längs revet sidor istället. Hur soft som hellst. Såg räka och hur mycket fisk som hellst. Inklusive en slö gädda som vi tyckte skulle anfalla en aborre som softade bara nån meter bredvid. Fast gäddan var nog mätt. Efter ett tag tyckte jag att jag hade lite för påtagliga luftvandringar i dräkten, med tanke på att det är en semi. Skyllde genast allt på manometern, och anklagade den för att fylla min dräkt med luft. Upptäckte sedan att jag kört "Italiano style" på jackan.... uppknäpp ner till magen nästan. Det var altså min utandningluft som fyllde dräkten. Knäppte till och vips så var allt som det skulle. Softade vidare ett tag och tittade på mer mört och aborre. Sen dog min lampa. Fick låna Johans backup, och så var vi på spåret igen. Efter kanske 40 minuter tyckte jag det var dags att börja röra sig hemmåt. Såg en rödspätta på tillbakavägen.

Jäkligt kul dyk. Nattdyk är kanon. Galet pissnödig när jag kom upp bara....

Hade strax över 100 bar kvar i flaskan (10*300(260)).