Namn: Lösen:

Dyk nr: 29, Lillsved - Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo, Mikael Tikas  
DATUM :
2003-10-03
MAXDJUP :
18,3 meter
DYKTID :
29 minuter

Alltid samma pina att släpa flaskorna till bryggan här. Fast den här gången lyckades johan dyrka upp grindarna, så vi kunde köra fram en 70 meter extra med bilarna. Mycket trevligt.

Jag, som tidigare vart för feg för att kasta mig ut från bryggan i ett giant stride, kom på hur praktiskt det är att slippa fippla med fenor i vattnet. Så det blev ett sjumilakliv ut från bryggan.... skitkul!

Väl i vattnet var det bara att börja simma ut till bojen (som överaskade oss med sin närvaro). Flåsandes samlade vi oss ett tag vid bojen och hämtade luft (eller vädrade koldioxid, välj själv). Sen stack vi ner i ett bra tempo. Ingen idé att slösa tid och luft på att slöa med nedstigningen. Väl nere visade det sig att det var en aldeles ypperlig dag att dyka på. Sikten var superb. Knappt att man behövde lampa. Brorsan försökte se hela Harm på en gång, och ilade runt som en skrämd fisk. Snacka turbodykning. Visade sig vara en tveksam teknik eftersom att han plötsligt visade 100bar kvar när vi inte ens hunnit runt ett varv. Blev ett kort dyk, men dock helt klart ett av de bästa. Fantastisk sikt och mycket fisk och allt var bra. Kanon.