Namn: Lösen:

Dyk nr: 285, Almagrundet - "s/s Kul"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2003-10-19
MAXDJUP :
40,5 meter
DYKTID :
49 minuter

Årets 100e dyk blev på ett för mig nytt vrak, "Kul".
Vi möttes upp vid Björkviks brygga och lastade ombord prylarna på "Grim". Efter 30 minuter i denna supersnabba dykbåt var vi framme och vädret såg ut att vara helt okej.

Vi hoppade i som andra dykpar. Tanken var att scootra runt vraket så vi hade en del att släpa på. Stefans primära lampa ville inte starta och sikten på vraket var något begränsat så vi tog beslutet att lämna scootrarna.
Vi kom ner strax akter om bygget och fortsatte akterut, över lastrummen och till akterbygget. Per hade laggt upp ett kaffefat som han hittat, kikade lite på det, var märkt "NORGE". Simmade genom promenaddäcket och kikade in i rummen. Stefan låg utanför relingen och tog bilder så jag försökte se så snygg ut som möjligt ;-)

Vi rundade aktern, nästa promenaddäck tog oss tillbaka mot lastrummen. En stor talja låg där på däck.

Vi simmade tillbaka mot bygget. Kikade ner i maskinrummet, enormt goda penetrationsmöjligheter överallt! Vi höll oss dock på utsidan denna gång. Tittade på skylight, kolnedkast, mast och lite andra detaljer innan våra 25 minuter var över.

Hakade på oss scootrarna igen och gjorde en långsam uppstigning till 15, där vi tog enminutersstopp upp till 6 meter. Uppstigningslinan rörde sig rejält så vi lämnade den och gjorde ett fritt deco i 9 minuter.

2x12 : 22/26 , 230 -> 100 bar
7L : Oxygen
1,5L : Argon