Namn: Lösen:

Dyk nr: 293, Island - Thingvellir, Silfra


DYKARE :
PARKAMRAT :
Daniel Fröberg, Davið Sigurþórsson  
DATUM :
2003-11-23
MAXDJUP :
18,3 meter
DYKTID :
60 minuter

Klicka för förstoring

Till album »

Efter några dagar med olycksaligt väder vad det nu dags att äntligen få dyka uppe i Thingvellir naturrestervat. På morgonen blev vi hämtade at David som var vår guide för dagen. Vädret var katastrof, regn och hagel om vart annat och jag fasade lite för att detta skulle sabba sikten. David försäkrade oss om att vi skulle bli nöjda... han hade helt rätt!

Vi bytte om inne på ett hotell i närheten av Silfra för utanför haglade det horisontellt! Själva sprickan ser totalt obetydlig ut från land men när vi hoppade i kunde vi snabbt konstatera annat!

Brottet är uppdelat i flera sektioner som man oftast tar sig igenom via små gångar och tunnlar. Den första lilla "sjön" har en längre grotta som man måste passera, otroligt häfftig miljö!
Vi fortsatte genom hela silvra, den kraftiga hagelskuren drog ner lite skräp och satte ner sikten till "endast" 25-30 meter :-) men ju längre vi simmade dessto bättre blev den.
Efter att ha passerat "katedralen", ett stort rum med helt underbar omgivning (ofta fotograferad på posters), så kom vi ut i en liten sjö... kunde inte annat än tro att detta inte var sant... det fanns ingen som helst gräns för hur långt man kunde se! :-)


Helt sjuk sikt!