Namn: Lösen:

Dyk nr: 139, Tyr, inte den Libanesiska staden alltså


DYKARE :
PARKAMRAT :
Terese Lundqvist  
DATUM :
2004-02-14
MAXDJUP :
33,2 meter
DYKTID :
24 minuter

… och bajsade lite till. De andra var nästan klara när jag svettig och illaluktande dök upp i solgasset.
TYR, ett litet men underbart vrak som sjönk för bara några år sedan.
Med bara 100 bar var plumsade vi i och sjönk fort som satan ner mot botten. Jag fick för mig att ngt var fel, det blixtrade hela tiden men det var ju Anders (efternamnet? Ingen aning) som tog lite (många) foton. Vi gled sakta runt vraket och tittade in i all håligheter. Vi såg dubbelpaketet som står i ett utrymme. Jag blev lite nojig och började fundera på hur lång tid det skulle ta att få tomt i flarrorna vid en frysning om man har 50-60 bar kvar. Kortare tid än det skulle ta att nå ytan i alla fall kom jag fram till och antydde för TL att jag ville upp. Anders gled fram och tog en masa foton på oss. Mycket pinsamt då min avvägning var usel eftersom jag inte gjort niotusen dyk än. Det är inte ofta jag dyker med flaskorna så tomma så det var ju därför. Vi kom upp och då börjades det bjudas på öl. Jag är ju en evig looser så jag kunde ju inte dricka då jag skulle köra bil senare och en Taxi är nog dyr från Karlslunds marina…

Jag tog en och annan klunk av TL:s burk som snart blev burkar, hon skulle ju på släktkalas senare så det passade ju bara bra att pimpla lite innan.

Det blev faktiskt ett dyk till men det var bara JR, LB Anders och SK som hoppade i, vi andra hade för lite gas och/eller var för kalla.

Vi åkte hem i sakta mak och fick till vår enorma glädje ynnesten att få träffa Karlslunds eget original/kronjon.
Jag skjutsade hem TL och kom hem till en nystädad lägenhet där maten stog på bordet! Så ska en kvinna arbeta!

Öl dracks och vin pimplades. Nu var snart helgen snart slut. Dödsångesten har åter tagit sitt strypgrepp, snart är det måndag!

Tack allihopa för en helt suverän dykdag! Tack TL för två bra dyk. Tack LB och JR för ett bra initiativ.
Tack store allsmäktige gud för att RÅ inte kunde följa med så att jag kan häckla honom in i evigheten!

Parkamraters loggar:
Terese Kalinski - Smedskär: "Tyr"
Terese Kalinski - "Ingrid Horn"