Namn: Lösen:

Dyk nr: 144, Smedskär: "Tyr"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-02-14
MAXDJUP :
32,6 meter
DYKTID :
24 minuter

Klicka för förstoring

Till album »

medel: 20,4

När Per torkat igen, var det dags för en titt på lilla Tyr.
Tomas och jag damp ner strax efter tekniska fyran och tog ett medsols varv kring vraket. Sikten var helt fenomenal och jag önskade att detta varit förstadyket gasmässigt, för de goda förhållandena gav mersmak att krypa in en bit.
Den stora mängden dykare svärmandes kring vraket gav en känsla av nöjesfält med rosa (Stefan), blåa (Charlotta) och smått guldiga ljuskaskader kors och tvärs. Branko imponerade på mig med att på exemplariskt sätt backa ut ur en av dörrarna på babordssidan och när jag skulle titta in genom dörren längst förut krockade jag nästan med Per, som kom ångande rätt igenom vraket.

Men var fanns Lelle och Janne?

Hade ett tag ambitionen att glutta in genom rutorna till styrhytten men möttes av siltmoln, som närmast kunde liknas vid fetvadd och det hade jag visst att tacka Stefan för. Han hade antagit utmaningen att kräla ut genom sidofönstrena men inte lyckats.

När jag påbörjat mitt andra varv kring detta minivrak signalerade Tomas att det var dags att tänka på refrängen och vi tog oss till linan upp. Anders plåtade oss, där vi låg på vårt säkerhetsstopp och glassade med perfekt avvägning och svank i rygg. Jag tror att jag var glassigast! :-P
Bäst vi låg där och gnolade, for nåt stort och svart förbi i ögonvrån och det var herrar Lennart och Jan bombandes ner till vraket, efter att ha hamnat på efterkälken pga strulande reg. Det är ju själva f-n att man ska behöva vara orolig för småpojkarna hela tiden!

Jag kostade på mig att faktiskt hoppa över ett dyk, för första gången i mitt liv (bortsett från när jag tuppade av i Narvik) och bara njuta av att befinna mig på böljan i solöga med en bjudöl i näven....

Tomas är inte så läskig att dyka med som man skulle kunna tro, faktiskt tvärt om!
Tack för en bra dag men du får ingen kram, för du verkar inte gilla att hångla med kreti och pleti.