Namn: Lösen:

Dyk nr: 149, Smedskär: "Tyr"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-03-20
MAXDJUP :
33,5 meter
DYKTID :
35 minuter

Haft reggarna på "backservice" = OK!

lt: 3, vt: 0 grader, medel: 20,7, gas: 90 bar

Janne, Lelle, Tomas, Calle, Richard, Kentha och jag på utfärd med Emily med Tony och Anders som besättning.
Lite ovanligt för mig att känna att denna dagen mest var bästa sättet att överleva dagen innan Filip kommer hem efter att ha varit ifrån mig i 14 (FJORTON) dagar och nackspärr, stressmage efter veckans slit, osäkra reggar och absolut skitväder (det blåste småhundar och regnade spik!) gjorde det inte lättare för mig.

Men som vanligt hade jag naturligtvis skittrevligt tillsammans med det här gänget och t.o.m. nackontet decimerades av aktiviteterna!


Kentha hade inte dykt sen vi "gjorde" Jan Heweliusz tillsammans och det började inget vidare, då hans fenrem gick upp på vägen nerför linan till Tyr. Jag tecknade en fråga om uppsigning men vi gick ner och åtgärdade problemet förvånansvärt lätt tillsammans. Det blev jag lite stolt över!
Sen tog vi mitt sedvanliga medsolsvarv 1½ gång och även om inte sikten var lika häpnadsväckande som sist, så var det helt OK. (Åtminstone innan A-Teens undersökt blåleran i aktern...) Tryckte mig in en bit i styrhytten och tittade på attiraljerna, när vi gick in på andra varvet men tyckte det såg VÄLDANS trångt ut att ta sig igenom snefönstren, så jag backade ut i stället.
Efter alla bajsdyk i Björkvik var det mycket trevligt att få lite djup i kroppen och känna att "jag kan dyka, jag är inte rädd".
Det är fortfarande förbaskat kallt och fingrarna försvann i sedvanlig ordning under uppstigning men jag är ju van vid att tömma vingen utan att känna vad händerna gör....

Tomas hade köpt en massa goa bakverk på Prrreeeeem och vi slafsade i oss alltsammans medan vi tinade rumporna på Tonys kamin.