Namn: Lösen:

Dyk nr: 55, Lillsved - Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2004-03-21
MAXDJUP :
17,6 meter
DYKTID :
35 minuter

Söndagsdyk på Harm. Vi var fyra som gav oss iväg idag. Johan, Johan, Ninna o Jag. Väl framme bestämde sig Johan och Ninna för att inte släpa sina grejor bort till bryggan, utan klev i vid stranden ungefär vid fiket. Jag och Johan flåsade dock bort till bryggan.

Vädret var världelöst. Det började snöa när vi började byta om dessutom. Tillsammans med de två-tre plusgrader som var i luften blev det härligt genomsurt alltihop. Nåja, det var ju ändå äntligen dags för dyk, efter nära en månads uppehåll. På med allt, och hopp i vattnet. Flåsa, flåsa, flåsa sen var vi vips ute vid bojen. Johan och Ninna såg vi inte till ännu så vi gick ner. Bombade ner till relingen och körde den vanliga rundturen runt skutan. Såg en ritktigt fet tastefisk som ringlade iväg. Johans Vega lade ner, och han fick gå över på backup. Ganska soft dyk och bra sikt, men nåt så in i hel--te kallt. Datorn visade 0 grader, och kylan var så påfrestande att den dominerade hela upplevelsen. Trist. Vi tittade ordentligt på bygget och övervann ett svårt penetreringsbehov som uppstod när vi tittade in i styrhytten. Först planerade vi att försöka navigera oss in till bryggan under vatten, men vi struntade i det och gick upp efter 30 minuter.

Förfrös fingrarna ordentligt. Våldsamma smärtor när kroppen släppte på blodet igen. Ok dyk, men förfärligt kallt. Alldeles för kallt.....

250 => 90 10*300