Namn: Lösen:

Dyk nr: 307, Gotland - Fårö, Digerhuvud, "Casper" & "Stern"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-04-04
MAXDJUP :
55 meter
DYKTID :
54 minuter

Årets första mixdyk, tokladdad.
Scootrade ner på 44 meter och följde kanten för att hitta "Casper". Efter några minuter insåg vi att vi missat vraket, tog en yttersväng tillbaka och fortsatte sökandet. Underbar sikt, och fortfarande ljust, trots djupet. Efter en stund kom vi rakt på masten efter "Casper" och girade tvärt ut mot vraket som benämns som "stern".

Efter 7 minuters sökande nådde vi så äntligen vraket. Började genast söka efter de beryktade kanonerna och hittade dem direkt. 3 st, varav en med lavetten kvar. Låg upp och ner och fortfarande med 3 hjul kvar, mäktig känsla!
Scootrade runt vraket och tittade på detaljer. Vraket är sönderbrutet på mitten och aktern tycks vara helt borta. Kan tänka mig att det ligger en del detaljer utspridda i detta område. Hittade även en del detaljer som inte härstammar från 1700- talets början. En plastmugg, pressening och en Maresfena! :-)

Bytte från stage till bottenpaket och började vår resa tillbaka. Första decostopp på "casper". Klättrade sakta uppåt och efter ett 8minuters syrgasdeko var vi så åter på land. Mycket trevligt dyk!

80cf stage : 18/45
2x12 : 18/45
7L : oxygen
1,5L : Argon