Namn: Lösen:

Dyk nr: 309, Alvik - vraket "Tore"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-04-14
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
30 minuter
SIKT :
0,5 meter

Vrak nummer ett i vår lista över odykta vrak i stockholmsområdet som alla i vårt lilla dykteam inte dykt var oväntat nog ett av stockholms mest dykta vrak, "Tore", så efter jobbet packade vi bilarna och tog oss ner till alviksstrand.

Sikten denna Aprilkväll var den hittils absolut sämsta. Hela dyket kändes som en total silt-out vilket i övningssyfte var bra :-)
Jag som var den ende att ha dykt vraket ledde dyket. Vi tog först ett varv runt båten och fick i princip känna oss runt, sikten var ca 40 - 50 cm.

Dags för lite "hardcore", ner genom lastluckan fram till fören och upp genom luckan. Vidare till styrhytten, in på tvären och ut på andra sidan. Efter ett ok tog vi sedan oss ner i gröten och genom maskinrummet, upp via stegen och ut i aktern... sen var det slut på det roliga när min handske började tokläcka. Signalerade att det var dags att dra hem. På vägen tillbaka var sikten så dålig att jag inte såg Lindas 10w HID trots att hon låg strax bakom mig. Jag gav henne en av mina scouts som hon förvånat men snällt tog emot. 10 sekunder senare dog min HID och även jag går över på backup... dags för batteribyte igen.

Kvällen avslutades på McDonalds där vi snackade igenom dyket och ljög lite.

2x12 EAN 30

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - Mälaren, Alviksvraket, Traneberg