Namn: Lösen:

Dyk nr: 313, "Jan Heweliusz"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andréas Wallner, Andreas Lindström  
DATUM :
2004-04-24
MAXDJUP :
24 meter
DYKTID :
48 minuter

Efter första dyket ägnade jag några timmar till min favoritsysselsättning, sova. När jag vaknade hade andra gänget gjort sitt andra dyk och lämnat stackars Lindström kvar så han dök med mig och wallner.

Jag ledde dyket och simmade akterut via en öppning tog vi oss in på övre lastbilsdäck som vi simmade ända till slutet, där bytte vi våningsplan och började söka i "taket" efter de servicedörrar som skulle finnas. Efter en stund hittade jag en av dörrarna och vi tog oss sakta vidare genom ett liggande trapphus.
Efter en massa luckor och dörrar kom jag så fram till en liten öppning ut. Mitt ögonmått sa "Nej", men wallner sa "Ja", så det blev till att försöka ta sig ut. Halvvägs ute fastnar jag med manometern men får loss den. På högersidan ligger en stege och när jag trycker till på den visar det sig vara en fjädrande nödlejdare som sakta men stabilt öppnar upp åtgången åt oss.

Väl på utsidan så tar vi oss åter in i aktern och simmar hela undre fordonsdäck. Där ligger lastbilar och tågvagnar. I taket finns flera dörrar som nu fungerar som skylights och lyser upp däcket med ett grönaktigt mystiskt ljus. Mäktigt!

Längst fram i fören tar man sig vidare genom en dörr och sedan ut genom en rund manskapslucka.