Namn: Lösen:

Dyk nr: 32, Kornö kalv


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2004-05-01
MAXDJUP :
21,3 meter
DYKTID :
36 minuter

Första båtdyket, lyckligvis med spegelblankt hav och växlande sol, i annat än sommarvarmt vatten och tankarna om hur kallt det skulle kännas att snabbt kylas ned fanns lite i bakhuvudet fram till vi varit lagomt omständiga att ta på oss och inte kunde vänta att kyla ned oss. Efter en mycket bra dykplatsorientering fick vi välja mellan att rulla i från kanten eller ett kliv från badplatån, sa att platån nog blev valet då kanten var i midjehöjd på mig och det inte fanns någon chans att jag kom upp att rulla i med dubbelpaketet varvid skepparen tyckte att då lyfter vi i dig. Påpekade att de skulle akta sina ryggar och att jag precis lika gärna skuttade i men de insisterade så..

Plums i, härligt! gick ned precis vid den skarpa sluttningen ner till väggen började, en bra plats att sätta kontrollen på avvägning med torris på tuffare prov då jag inte direkt skulle dunka ned i evigheten om jag missbedömt min förmåga, vilket jag inte hade så mitt ego var räddat :) Lite koncentration och sedan en mental klapp på huvudet när allt kändes bra.

Dalade ned till väggen och njöt av stjöstjärnorna, bl.a ishavs, anemonerna, död mans hand, sjöpungar, trollhummrar och krabbtaskor som gömde sig i skrevorna och fiskarna som simmade förbi, tejstefisk och antagligen bergsgylta och några jag inte kunde identifiera. Efter en bit övergick väggen till ett parti stora stenbumlingar övertäckta av liv där det såg ut som väggen rasat, läcker känsla att simma omkring bland stenarna och blocken och gick lite djupare än jag borde innan jag snabbt kom på mig igen. Började frysa, främst om händerna så jag signalerade till Anders att det var dags att bryta och vi gick sakta upp från det 5 gradiga vattnet till det 10 gradiga ytvattnet och efter säkerhetsstopet upp nöjda i båten!